0 item
SHOPPING CART

Your shopping cart is empty.

Continue Shopping
SUBTOTAL: 0

Shipping and discount codes are added at checkout"I walk. I look. I see. I stop. 
I photograph."
Leon LevinsteinNL / ENGDe wereld ontdekken...

Een heerlijk gevoel gaf het om na mijn studies als klinisch psycholoog eindelijk al die onbekende en intrigerende plekjes op onze wereldbol te kunnen gaan ontdekken. Gefascineerd door andere culturen stond een reis naar Zuid-Amerika en Azië hoog op mijn verlanglijstje. Maar wat me écht omver blies waren de desolate en indrukwekkende landschappen tijdens meerdaagse trektochten, zoals een trekking door de 'Colca Canyon' in Peru of een vijfdaagse tocht nabij 'The North Face' in Tibet. Magisch om daar 's avonds je tentje op te zetten en nog even na te genieten van de imposante natuur.

Met een kleine compact camera trachtte ik deze overweldigende landschappen te fotograferen. Jammer genoeg kon ik onvoldoende weergeven wat ik had gezien of gevoeld op het moment waarop ik omgeven werd door al deze natuurpracht. Na de Landmannalaugar-trail, een trektocht door een indrukwekkend vulkanisch landschap in IJsland, kocht ik mijn eerste spiegelreflexcamera en startte ik met een opleiding digitale fotografie, een cursus die ik in juni 2017 afrondde. In eerste instantie had ik slechts één doel voor ogen: betere landschapsfoto's maken om elk intens reismoment levendig te houden. 

In 2015 liet ik me er toe verleiden een 80-400mm telelens aan te schaffen omdat ik ook wel eens 'iets anders dan landschappen' wou vastleggen. Het observeren en fotograferen van vogels en wildlife was compleet nieuw voor mij, maar keer op keer werd ik verrast door iets dat ik nooit eerder had gezien of ervaren. Ook met de macrolens trok ik er steeds vaker op uit. Zo groeide mijn hobby van 'landschapsfotografie' al snel uit tot een échte passie voor 'wildlife- en natuurfotografie'. 


Op zoek naar verwondering...

Verwondering vormt de rode draad doorheen mijn parcours. Naast het feit dat natuurfotografie de perfecte uitlaatklep vormt om even te ontsnappen aan alle hectiek van de dag, is het een fantastisch middel om de schoonheid van de natuur op een telkens andere, verrassende manier in beeld te brengen.

EXPLORE... the world.  

Nog steeds houd ik ervan om mooie landschapsfoto's te maken, iets wat me vooral aantrekt wanneer ik vertoef in een desolaat gebied waar in de verste verte geen huis of menselijk aspect te bespeuren valt. Verwondering slaat toe op het moment ik mezelf even alleen op de wereld waan. 

WILD... and FREE.  

'Kicken' doe ik het meest bij het observeren en fotograferen van wildlife. Levende wezentjes - groot of klein - hebben altijd wel een verrassing in petto. Wachten op 'het onverwachte' of streven naar die ultieme hartverwarmende foto waarbij de emotie van het scherm spat... het zijn heerlijke 'kippenvelmomentjes'! 

DREAM... little dreams.  

Tot slot kan ik er ook heel erg van genieten om op verkenning te gaan naar een (onbekend) natuurgebied dichter bij huis, waarbij ik me graag laat leiden door mijn gevoel en intuïtie. Geïnspireerd door een nieuwe omgeving of een prachtige lichtinval wordt de natuur één groot speelveld en geeft het enorm veel voldoening om met een meer persoonlijk of creatiever beeld naar huis te gaan waarvan ik op voorhand nooit had ingeschat dit te zullen maken. 

Telkens opnieuw word ik verrast door 'het onbekende': hetzij in werkelijkheid, hetzij door wat voortvloeit uit mijn camera wanneer ik mijn impressie van het moment tracht vast te leggen. 

En wat is er fijner dan te blijven dromen en ontdekken?

EXPLORE... the world
WILD... and FREE
DREAM... little dreams