New horizons... Raspaillebos

October 13, 2017

De Bosberg... een 'BERG' die ik nooit zal vergeten!

Zo'n 10 jaar geleden - in 2007 - maakten Hans & ik een fietstocht naar de Camargue, genaamd 'De Groene Weg naar de Middellandse Zee'. Bepakt en gezakt vertrokken we thuis (we woonden toen nog in Eine) vol goeie moed richting Geraardsbergen and beyond... De heuvels van de Vlaamse Ardennen waren ons niet helemaal vreemd, maar met 4 volgepropte fietstassen zakte de moed me écht in de schoenen toen ik de kasseien van de Bosberg voor me zag oprijzen. Na enkele meters bergop ploeteren, kon ik mijn fiets niet meer rechthouden. Dan maar te voet naar boven... waar was ik in aan begonnen? Als zelfs een Vlaams kneusje al niet lukte, hoe zou ik dan de Ardennen, de Vogezen,... doorkomen? 

Maar oef, eind goed al goed! De Groene Weg bleek een fantastische fietsroute te zijn en die andere bergjes vielen uiteindelijk allemaal nog wel mee. Om te zeggen: ik ben overal opgeraakt... Maar de Bosberg: die wou ik het liefst van al snel vergeten en nooit meer zien!

Tien jaar later zijn de gemoederen wat bedaard en besluit ik - op vrijdag de 13de - toch eens naar de BosBERG te rijden om er op de flanken het Raspaillebos te gaan verkennen. En kijk... it makes me dizzy all over again! :)