Een dagje 'Boshut De Clinge'

August 15, 2017

Voor het eerst een bezoekje gebracht aan de Boshut in de Clingse bossen. Met uitzondering van de boomklever en de grote bonte specht lieten maar weinig vogels zich bewonderen. Maar alleen al de superschattige eekhoorntjes zijn geweldig om te observeren en te fotograferen!

 


New horizons... de Verdronken Zwarte Polder

August 07, 2017

De 'Verdronken Zwarte Polder'... 

Nooit van gehoord, denk ik bij mezelf wanneer ik de kustlijn van Zeeland afspeur op Google Maps. Een week na mijn eerste Zeeland-uitstapje is de keuze snel gemaakt om ook dit gebied eens te gaan verkennen. Ik ben nog net op tijd om er de zonsopgang mee te pikken. Het wordt een klassiek landschapje... maar ik ben nog steeds super content wanneer dergelijke beelden op het schermpje van mijn camera verschijnen. 

Van zodra de zon helemaal boven de horizon verschijnt ga ik echter graag op zoek naar een net iets ander, meer creatiever beeld... maar vandaag zie ik het niet. Er zijn maar weinig vogels aan de kustlijn en het gebied waar het wel wemelt van de vogels blijkt niet echt toegankelijk te zijn. Een experimentje met de bigstopper nu ik aan zee ben? Helaas, die ben ik thuis vergeten... Dus ik besluit al snel om naar 'Nummer Eén' te rijden, het mooiste stukje van mijn wandeling van vorige week.

Visdiefjes vliegen er voortdurend over mijn hoofd om hun jongen te voeden met de 'catch of the day'. Langs de kustlijn foerageren 5 lepelaars er lustig op los. Grauwe ganzen en brandganzen paraderen in het weitje tussen de koeien. En ik vind het heerlijk om op mijn beurt te paraderen tussen al dit natuurschoon met de zon op mijn smoel. 


New horizons... het Kloosterbos

August 06, 2017

Het Kloosterbos ligt op het grondgebied van de gemeente Wachtebeke, helemaal in een uithoek langs de R4 en de N49. Via enkele kronkelende en minder kronkelende wandelpaadjes gaan we op ontdekking in het bos. Net als in het Heidebos zijn er ook hier veel varens aanwezig in het gebied. Met nog enkele dauwdruppeltjes op hun bladeren nodigen ze uit voor wat experimentele macrofotografie. 

Het levert een aantal bevreemdende beelden op vol 'glitter & glamour'...


New horizons... de Hooge Platen

July 31, 2017

Onbekend is onbemind?

Ik heb ongelofelijk veel zin om de komende maanden wat nieuwe plekjes dichtbij huis te gaan ontdekken. Zeeland b.v. Op minder dan een uurtje rijden sta ik aan de Nederlandse kust, maar toch ben ik er nauwelijks geweest.

Wekker om 4:15u en hup de auto in richting Hoofdplaat. Na een heerlijke zonsopgang wandel ik de ganse kustlijn af tot vlak voor Breskens. Wow, dit is écht een fijne ontdekkingstocht! De vogels zitten weliswaar iets té ver om op een louter registrerende manier mooi in beeld te brengen, maar op creatief vlak kan ik me helemaal uitleven en vliegt mijn camera letterlijk hun vleugels achterna... 


Natuurbeleving in La Brenne

July 15, 2017

Een weekje op zoek naar allerlei plantjes en levende wezentjes in het 'Parc naturel régional de la Brenne' o.l.v. van Landschap vzw & Starling. Ondertussen culinair verwend worden door Dirk & Marleen van B&B Brenne & Berry. Écht vakantiegevoel!

Jammer genoeg bleef het fotografisch licht grotendeels afwezig. Maar nietteman een weekje om volop van te genieten...


Portfolio-tentoonstelling in de Zebrastraat

June 10, 2017

Genoten van een heerlijk weekendje in de Zebrastraat! 

Wat in 2011 begon met een hobby om betere reisfoto's te kunnen maken groeide ondertussen uit tot een échte passie voor natuurfotografie.  Mijn eindselectie voor mijn portfolio staat dan ook volledig in het teken van mijn verwondering voor de natuur: in België of aan de andere kant van de wereld...

't Was echt heel fijn om deze verwondering te kunnen delen met de bezoekers aan onze tentoonstelling. 

Archief
January February March April May June (2) July (2) August (3) September October November December