New horizons... Raspaillebos

October 13, 2017

De Bosberg... een 'BERG' die ik nooit zal vergeten!

Zo'n 10 jaar geleden - in 2007 - maakten Hans & ik een fietstocht naar de Camargue, genaamd 'De Groene Weg naar de Middellandse Zee'. Bepakt en gezakt vertrokken we thuis (we woonden toen nog in Eine) vol goeie moed richting Geraardsbergen and beyond... De heuvels van de Vlaamse Ardennen waren ons niet helemaal vreemd, maar met 4 volgepropte fietstassen zakte de moed me écht in de schoenen toen ik de kasseien van de BosBERG voor me zag oprijzen. Na enkele meters bergop ploeteren, kon ik mijn fiets niet meer rechthouden. Dan maar te voet naar boven... waar was ik in aan begonnen? Als zelfs een Vlaams kneusje al niet lukte, hoe zou ik dan de Ardennen, de Vogezen,... doorkomen? 

Maar oef, eind goed al goed! De Groene Weg bleek een fantastische fietsroute te zijn en die andere bergjes vielen uiteindelijk allemaal nog wel mee. Om te zeggen: ik ben overal opgeraakt... Maar de BosBERG: die wou ik het liefst van al snel vergeten en nooit meer zien!

Tien jaar later zijn de gemoederen wat bedaard en besluit ik - op vrijdag de 13de - toch eens naar de BosBERG te rijden om er op de flanken het Raspaillebos te gaan verkennen. En kijk... it makes me dizzy all over again!


Exmoor National Park... een heerlijke ontdekking!

September 02, 2017

Exmoor National Park... een idyllisch plekje in het zuidwesten van Groot-Brittannië.

De variatie aan landschappen is écht indrukwekkend: uitgestrekte en open heidevelden, steile kliffen naar zo goed als verlaten strandjes, prachtige vergezichten op purperen heuvels en kustpanorama's, dichtbeboste valleien en snelstromende beekjes en watervalletjes,...

Écht een fijne ontdekking!


Een dagje 'Boshut De Clinge'

August 15, 2017

Voor het eerst een bezoekje gebracht aan de Boshut in De Clinge. Met uitzondering van de boomklever en de grote bonte specht lieten maar weinig vogels zich bewonderen. Maar alleen al de superschattige eekhoorntjes zijn geweldig om te observeren en te fotograferen!


New horizons... de Verdronken Zwarte Polder

August 07, 2017

De 'Verdronken Zwarte Polder'... 

Een week na mijn eerste Zeeland-uitstapje is de keuze snel gemaakt om ook dit gebied eens te gaan verkennen. Ik ben nog net op tijd om er de zonsopgang mee te pikken. Het wordt een klassiek landschapje... maar nog steeds geniet ik ervan om dergelijke beelden op het schermpje van mijn camera te zien verschijnen.

Van zodra de zon helemaal boven de horizon rijst ga ik echter graag op zoek naar een net iets ander, meer creatiever beeld... maar vandaag zie ik het niet. Er zijn maar weinig vogels aan de kustlijn en het gebied waar het wel wemelt van de vogels blijkt niet echt toegankelijk te zijn. Een experimentje met de bigstopper nu ik aan zee ben? Helaas, die ben ik thuis vergeten... Dus ik besluit al snel om naar 'Nummer Eén' te rijden, het mooiste stukje van mijn wandeling van vorige week.

Visdiefjes vliegen er voortdurend over mijn hoofd om hun jongen te voeden met de 'catch of the day'. Langs de kustlijn foerageren 5 lepelaars er lustig op los. Grauwe ganzen en brandganzen paraderen in het weitje tussen de koeien. En ik vind het heerlijk om op mijn beurt te paraderen tussen al dit natuurschoon met de zon op mijn smoel. 


New horizons... het Kloosterbos

August 06, 2017

Het Kloosterbos ligt op het grondgebied van de gemeente Wachtebeke, helemaal in een uithoek langs de R4 en de N49. Via enkele kronkelende en minder kronkelende wandelpaadjes gaan we op ontdekking in het bos. Net als in het Heidebos zijn er ook hier veel varens aanwezig in het gebied. Met nog enkele dauwdruppeltjes op hun bladeren nodigen ze uit voor wat experimentele macrofotografie. 


New horizons... de Hooge Platen

July 31, 2017

Onbekend is onbemind?

Ik heb ongelofelijk veel zin om de komende maanden wat nieuwe plekjes dichtbij huis te gaan ontdekken. Zeeland b.v. Op minder dan een uurtje rijden sta ik aan de Nederlandse kust, maar toch ben ik er nauwelijks geweest.

Wekker om 4:15u en hup de auto in richting Hoofdplaat. Na een heerlijke zonsopgang wandel ik de ganse kustlijn af tot vlak voor Breskens. Wow, dit is écht een fijne ontdekkingstocht! De vogels zitten weliswaar iets té ver om op een louter registrerende manier mooi in beeld te brengen, maar op creatief vlak kan ik me helemaal uitleven en vliegt mijn camera letterlijk hun vleugels achterna... 

Archief
January February March April May June (2) July (2) August (3) September (1) October (1) November December